Over bouwbedrijf Van Wijngaarden + Co uit Rotterdam

Levert al uw benodigde bouwmaterialen

Van Wijngaarden + Co gaat terug tot meer dan een eeuw geleden. Het bedrijf dateert officieel uit 1912. Op 24 juni dat jaar werd het bedrijf opgericht door de heren Van Wijngaarden.

Onze groothandel in bouwspecialiteiten kwam voort uit de gelijknamige bouwmaterialenhandel, die reeds in 1838 was opgericht. Het bedrijf vestigde zich aan de Pelgrimsstraat in Rotterdam-West, waar het in 1982 – wegens gedwongen verhuizing in verband met geplande woningbouw – vertrok naar de Sluisjesdijk in Rotterdam-Zuid.

 

De handel in bouwspecialiteiten liep zo goed, dat men besloot om andere vestigingen te openen. Eerst in Den Haag, later ook in Amsterdam, Arnhem en Hengelo. Als gevolg van de crisisjaren moesten de vestigingen in Amsterdam, Arnhem en Hengelo worden gesloten. Na de oorlog wordt er weer een vestiging in Amsterdam geopend. Tegenwoordig opereren wij uitsluitend vanuit Rotterdam.

 

In de beginjaren bestond het leveringsprogramma uit natuursteen, natuurleien, hout, basaltkeien, cocosgipsplaten, board en berkentriplex. In 1925 zijn wij als eerste in Nederland begonnen met de import van gipskartonplaten uit Canada en vanaf 1928 importeren wij al Heraklith-producten vanuit Oostenrijk.

 

In de jaren die volgden, breidden wij ons assortiment uit met akoestische plafondtegels (Kramforac en zachtboard), golfplaten en isolatiematerialen (slakkenwol en kurk). Vanaf de jaren '60 tot heden voegden wij daar nog diverse ophangsystemen, systeemplafonds en -wanden, verlichting, isolatieproducten, brandwerend materiaal, bouwplaten, golfplaten, gevelplaten en diverse bevestigingsmiddelen aan toe.

 

Van Wijngaarden + Co is trots op zijn geschiedenis, maar kijkt vooral naar de toekomst. Het eeuwfeest in 2012 is aanleiding geweest voor een grondige verbouwing van het pand aan de Sluisjesdijk, waarbij ruimte werd gemaakt voor een nieuwe showroom voor bouwspecialiteiten. Het begin van de tweede eeuw is bij Van Wijngaarden + Co het moment om terug te keren naar het breedpakket-bedrijf dat het ooit was.